Vintertermin 2017
3545 udlændinge valgte at tage indfødsretsprøven i november 2017. Slut december kom resultatet: 53,4% bestod. Det er 4% flere end ved sommerterminen.
Vintereksamen indleder med spørgsmålet om navnet på kongefamiliens residens i København: Rosenborg, Amalienborg eller Christiansborg. Det er et af de lette spørgsmål, da man på de fleste sprogskoler lærer om kongehuset ret tidligt og ofte tager på ekskursioner til Amalienborg, går rundt på pladsen og ser Livgarden og vagtskiftet. Mere end 90% svarede rigtigt på at Frederik 7. d. 5 juni 1849 underskrev Danmarks Riges Grundlov, og at der d. 21 november 2017 blev afholdt regions- og kommunevalg. 53% angav det korrekte årstal for ophør af samarbejdspolitikken under 2. Verdenskrig (1943) og halvdelen svarede rigtigt på, hvilken opgave Ombudsmanden har i det danske system (at undersøge, om der sker fejl i de offentlige myndigheders arbejde).
Foruden Dannebrog, stavnsbåndet, Skagensmalerne, Grundtvig, Poul Henningsen, Martin Luther, Anders Bournonville, gennemsnitsalderen for førstegangsfødende i Danmark, Rødstrømpebevægelsen, strukturreformen af 2007, kollektiv overenskomst, landbrugsarealet, fri abort, Danmarks medlemskab i FN, Danmarks første socialdemokratiske statsminister, Danmarks første kvindelige minister, Danmarks krigsindsats i Afghanistan, EU´s danske konkurrenceminister, og kvindelandsholdet andenplads ved Europamesterskabet i 2017, blev der spurgt ind til folketinget, dets medlemmer, de forskellige partier, hvor mange gange et lovforslag skal behandles, før det kan vedtages, samt spørgsmål om hhv. kommunernes og regionernes ansvarsområde.
I følge TV2 tog 50.000 danskere også prøven efter offentliggørelsen og det viser sig, at danskernes beståelsesprocent ikke er meget højere end for dem, det virkelig gælder: 59% bestod, mens 41% havde færre end 32 rigtige svar, hvilket betyder, at man er dumpet.