Sommertermin 2017

Sommertermin 2017

Ved sommerterminen af indfødsretsprøven i juni 2017 havde 3463 mennesker meldt sig til prøven, som blev afholdt på 51 af landets sprogcentre. Her bestod 49,8% prøven, altså knap hver anden. Dette er et kraftigt fald mod de 67,5%, der bestod ved vinterterminen i december 2016.

Muhanad Marrog på 25, der har boet i Danmark, siden han var 9 år gammel, dumpede prøven 3 gange, inden han endelig bestod. Han mener, at sommerterminsprøven var rigtig svær med mange spørgsmål, som flere af hans danske venner heller ikke kunne svare på halvdelen af. Det, der stod i prøven, har han slet ikke har brugt, siden han efterfølgende er blevet dansk statsborger.

I følge Poul Neergaard, formand for De Danske Sprogcentre, var årets første prøve også sværere end tidligere: »Det er en høj dumpeprocent i forhold til prøver i al almindelighed. Rent sprogligt var prøven sværere end sidste gang, og der var også nogle af spørgsmålene, som kunne være vanskelige at forstå og besvare. Det krævede, at man kunne huske godt, og at man havde en dybdeviden omkring nogle ting.« Integrationsminister Inger Støjberg siger, at alt tyder på, at der er er for få, som har forberedt sig godt nok på prøven: » (D)et skal være svært at blive dansk statsborger, og prøven bestemt ikke var for svær.«

De knap 50%, der bestod indfødsretsprøven i sommers, er godt på vej til at få tildelt dansk statsborgerskab og få det røde pas, men de må alligevel væbne sig med tålmodighed: tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at det i gennemsnit tager mellem 14 og 16 måneder, før den endelige ansøgning er behandlet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *