Økodag, slip køerne fri

Økodag, slip køerne fri

Har du hørt om økologisk landbrug? I økologisk landbrug bruges der langt færre sprøjtegifte til planterne og mindre medicin til dyrene. Dyrene går også frit i sammenligning med konventionelt landbrug hvor der er andre regler for plads og anvendelse af pesticider.

Når du skal til test i dansk indfødsret, kan der også forekomme spørgsmål om landbrug, da det er den største indtægtskilde i Danmark samlet set.

I Danmark vokser denne type landbrug, fordi der er efterspørgsel på økologiske varer fra de danske forbrugere. Danskere er meget kvalitetsbevidste og interesseret i støtte et bæredygtigt samfund,og fordi de ønsker at deres børn vokser op i en ren verden.

Nogle landmænd vælger at holde køerne på stald vinteren over af praktiske årsager, men de går stadig frit omkring og har et blødt leje at hvile sig på. Køer kan nemlig ødelægge græsmarkerne, hvis de går og træder på dem hele vinteren med deres klove.

I april slås dørene op for køerne og man siger at køerne danser

I 2005 åbnede en række landmænd gårdene op for offentligheden, for dem der godt kunne tænke sig at se hvordan en rigtig ko bor, og se dem springe ud i foråret. Dagen kaldes for ”Slip køerne løs”og er blevet et tilløbsstykke for både børn og voksne. Dagen er åben for alle der har lyst til at besøge gårdene.

Så måske var det en ide at tage din familie under armen og forberede din test i dansk indfødsret, ved at besøge en dansk øko gård og se køerne danse, søndag den 15. april 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *