Den danske skoletradition

Den danske skoletradition

Står du og skal op til den kommende indfødsretsprøve? Måske du allerede har været oppe før? Måske dette er din 2. eller 3. gang? I så fald er du nok i gang med diverse forberedelser til den store danske indfødsretsprøve. Men har du overvejet at sætte dig ind i den danske skoletradition og lære mere om det? For hvad ved du egentlig om den danske skoletradition? Måske noget der kunne være en fordel til den kommende indfødsretsprøve?

En ting der er værd at vide, hvis du står og skal op til den danske indfødsretsprøve, er at den danske skoletradition er helt speciel.
Danmark er nemlig anderledes end så mange andre lande, når det kommer til skole traditionen og pligten til at lærer og få undervisning.

Skole traditionen i Danmark

 danske skoletradition

I Danmark er der til forskel fra så mange andre lande, pligt til undervisning. Faktisk er der i Danmark 10 års undervisningspligt. Der er dog ingen skolepligt. Dette betyder altså, at du som forældre eller værge selv har ret til at vælge hvordan dine børn skal undervises, så længe de mindst får 10 års undervisning.

Langt de fleste forældre eller værger vælger dog at sende deres børn i folkeskole, friskole eller privatskole.

Der er dog også regler for hvornår børn i Danmark skal begynde at få undervisning. Det skal de nemlig fra august i det kalenderår hvor barnet fylder seks år. Der er dog mulighed for, at forældre kan lade deres børn begynde i børnehaveklasse et år tidligere, altså i det kalenderår hvor barnet fylder fem år. Dette kræver dog, at barnet fylder fem år inden den 1. oktober og at barnet er mentalt klar til at starte tidligere. I visse tilfælde, er det også muligt at lade barnet begynde i skole et år senere.
Som hovedregel begynder barnet i børnehaveklassen i en folkeskole, friskole, privatskole eller andet – hvis der er planlagt anden undervisning til barnet.

I Danmark er det kommunen der har ansvaret for, at alle børn enten bliver indskrevet i en folkeskole, friskole, privatskole eller får undervisning et andet sted fra. Det skal dog understreget, at det skal være på sammen niveau med det der normalt ville kræves af et barn i folkeskolen.

Så står du og skal op til den kommende danske indfødsretsprøve, er det altså ekstremt vigtigt at huske på at den danske skole tradition skiller sig ud fra mange andre landes skole traditioner.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *